Цените на бензина и дизела тръгнаха нагоре по бензиностанциите. Само за

...
Цените на бензина и дизела тръгнаха нагоре по бензиностанциите. Само за
Коментари Харесай

Лоша новина за цените по бензиностанциите

Цените на бензина и дизела потеглиха нагоре по бензиностанциите. Само за седмица при най-масовия бензин А95 цената се е повишила с 2 стотинки на литър, като наклонността е повишаването да продължи, демонстрират данни на уеб страницата fuelo.net. 

Днес цената на литър на бензиностанциите на огромните вериги се движи от 2,44 лева до 2,69 лв..

За последната година най-висока е била цената на бензин А95 през октомври – 2,88 лв. за литър.

С 2 стотинки е поскъпнали и дизелът за последната седмица, като се продава по 2,67 лв. за л. по това време предходната година литър дизел  е коствал 2,97 лв., само че за 1 година цената му е паднала с близо 30 стотинки. На огромните бензиностанции литър дизел се продава в огромни граници – от 2,49 лв. до 2,73 лв..

Без смяна към този момент цялостен месец остава цената на пропан-бутана и водачите зареждат на 1,25 лв. за литър. В момента цената му е най-висока за последната година, а най-евтин е бил през летните месеци – под 90 стотинки за литър.

Единствено  метанът продължава да поевтинява, като за месец цената му е паднала с нови 6 стотинки и сега той се продава по 2,37 лв. за кг. За последната година метанът е поевтинял с 1,36 лв. за кг или с над 36%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР